divendres, 21 de febrer del 2014

Ressenya La noche estrellada

Títol: La noche estrellada
Autor: Jimmy Liao
Il·lustrador: Jimmy Liao
Edició: Barbara Fiore, 2009
Pàgines: 130
ISBN: 9788493750626
Edat: de 6 a 99anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Premi Llibreter 2010



L’àlbum il·lustrat que us presento avui és una petita meravella en forma de llibre, una obra d’art a l’abast de tothom que farà gaudir a grans i petits a mida que passin les seves pàgines.

El taiwanès Jimmy Liao, se supera a ell mateix, amb aquest àlbum que mostra una vegada més, la sensibilitat del seu autor. Escrit amb una prosa poètica, el text breu cedeix tot el protagonisme a les imatges, que parlen per sí mateixes.

La història ens parla d’una nena que viu una situació familiar insostenible, que li provoca un intens sentiment de soledat. Un bon dia apareix un noi que sembla compartir amb ella molts punts en comú, tots dos són silenciosos, sensibles, estranys, en definitiva: se senten diferents. Aquesta curiosa connexió els porta a descobrir un dels regals més grans que ens ofereix la vida i que no és un altre que l’amistat.

Un àlbum ple de sentiments, des de l’enyorança del passat a la por del present, amb unes il·lustracions exquisides que recorden reiteradament, una de les obres més singulars del genial Vincent Van Gogh i que li dóna el nom, La noche estrellada, aquesta pintura apareix en dues ocasions de forma evident, i en d’altres, l’autor ens permet intuir-la com en el cas d’un estany fosc on els protagonistes es banyen en el clar de lluna.


Una obra imprescindible per a totes aquelles mares i pares que vulguin transmetre l’amor a la literatura als seus fills, un llibre que pàgina a pàgina ens enamora i mostra com en el nostre interior hi viu una de les forces més grans de què disposem: la imaginació.

Sílvia Cantos 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada