dimarts, 10 de setembre del 2013

Ressenya 1714

Títol: 1714
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Il·lustrador: Ignasi Blanch
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788424648251
Edat: a partir de 7 anys
Nota: ♥♥♥♥


L’àlbum il·lustrat que us presento avui és un clam a la memòria de país, un poema que relata els fets que van desencadenar la caiguda de Barcelona l’11 de setembre de 1714, uns versos carregats de sentiment i emoció envers una terra única, la nostra!


L'11 de setembre és una data assenyalada. Pocs països del món celebren la seva Diada commemorant una derrota. I el nostre n'és un. La defensa de Barcelona el 1714 contra les tropes borbòniques fou cantada i glossada arreu d'Europa, però també fou el preludi d'una nova situació: la dels vençuts. Jordi Sierra recita un poema patriòtic recordant aquella guerra i fent memòria del que som.

«Bon cop de falç, defensors de la terra!
Un altre cop de faç és tot el que vull!
Que vam lluitar en una guerra
per no rendir el nostre orgull!»

Aquest àlbum és un excel·lent regal per aquell que vulgui mantenir viva la flama d’aquesta Diada per diverses raons. És un poema amb molt de sentiment que emociona a tot aquell que senti la terra catalana com a pàtria; és una breu però acurada cronologia de la Guerra de Successió; està il·lustrat per eI fantàstic Ignasi Blanch, amb el seu estil personal i inconfusible, atorgant una gran bellesa estètica a la obra.


Per estimar la teva terra has de conèixer la seva història, la Galera ens ho posa molt fàcil amb aquest títol, no dubteu a aconseguir-ne un exemplar i compartir-lo amb els més petits de casa i entre tots, fem país!

Aquest Bloc s'enllaça amb el d’en Joan Puig i Massuet dins la cadena Blog-via cap a la independència.


Sílvia Cantos

4 comentaris:

  1. No coneixia aquest llibre Sílvia i pinta molt interessant: el buscaré!!! Visc a Suïssa i la meva filla parlarà català però no hi viurà i vull que sàpiga d'on bé l'idioma que parla amb la seva mare :)
    Per la llibertat!
    Dolors

    ResponElimina
  2. sembla interesant fins i tot si no ets tant petit..jijijij

    moltes gracies per fer via als blogs

    ResponElimina
  3. Gràcies Sílvia per afegir-te a la cadena de blogs!!!

    ResponElimina