dilluns, 9 de setembre del 2013

Ressenya Temps de cendres

Títol: Temps de cendres
Autor: Jordi Molist
Traductor: Núria Parés Sellarès
Edició: Columna, 2013
Pàgines: 976
ISBN: 9788466416368
Nota: ♥♥♥♥♥


Avui us recomano una novel·la sensacional, una història sobre la llibertat i l’amor envers els llibres en la que conviuen fets i personatges reals, com alguns dels més destacats membres del clan Borgia amb d’altres creats per l’autor, una obra fascinant, magistralment narrada que captiva al lector.

Em vaig endur una agradable sorpresa quan llegint les primeres pàgines d’aquesta novel·la vaig adonar-me que seguia el fil de la igualment recomanable «Promet-me que seràs lliure» (Columna, 2011), en aquest nou títol ens retrobem amb en Joan Serra i la seva promesa de ser lliure, promesa que el protagonista intenta mantenir costi el que costi, no endebades és un home de principis, fixeu-vos sinó quina declaració d’intencions ens ofereix només començar aquesta història:

«Sóc llibreter i impressor i per cada llibre que vós vau fer cremar a la foguera jo en vaig imprimir i fer circular deu»

La llibertat segueix sent la clau de volta en la vida d’en Joan Serra, ell lluitarà incansable per aconseguir la llibertat física, de creença i de pensament escapant de la por, sens dubte, la pitjor de les esclavituds que limita l’home de forma física, mental i espiritual. La lectura d’aquestes pàgines comporta, inevitablement, una reflexió per part del lector que no podrà evitar preguntar-se a sí mateix “I jo, sóc lliure?”.

«Llibertat. Quina paraula tan bonica!
Però quin concepte tan eteri, tan esmunyedís!»

Jordi Molist torna a mostrar un impressionant domini de la narrativa combinant un apassionant capítol de la història amb la creació d’uns personatges tan complets que te’ls pots imaginar, sabem com són, què senten o pensen, en Joan i l’Anna són tan reals que te’ls arribes a estimar, com també l’entranyable mestre Abdalà, un esclau que possiblement és el més lliure de tots ells. I no només en els personatges, amb la descripció dels fets s’hi reconeix un impecable treball de documentació, mercès al qual els fets narrats al voltant de la Inquisició amb les seves infames fogueres de les vanitats o els estralls causats per la pesta resulten certament corprenedors.

Llegir «Temps de cendres» és descobrir alguns dels capítols de la nostra història on les traïcions i la mesquinesa més vil dels poderosos, conviuen amb aquells que són fidels als seus principis i lluiten per uns ideals en els que creuen fidelment, una ficció carregada de veritats que et porten a recordar allò que diuen que la realitat supera la ficció.

Aquí podeu llegir el primer capítol  

Pàgina web de la novel·la 


Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. Conec el llibre de veure'l per les llibreries, però el seu gran volum em feina enrera. Ara que sé que els pesonatges són palpables i entranyables i que arriben al lector, me l'apunto. Gràcies per aquesta recomanació!

    ResponElimina