dimarts, 19 de febrer del 2013

Ressenya Tres gallines i un paó

Títol: Tres gallines i un paó
Autor: Lester L. LaminackIl·lustrador: Henry Cole
Traductor: Raquel Solà
Edició: Editorial Joventut, 2013
Pàgines: 36
ISBN: 9788426139788
Edat: A partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥


Compartir una estona de lectura amb un infant pot ser una experiència extraordinària, què ens pot ajudar a aconseguir-ho? Per descomptat, la tria d'un bon títol. I com sabem quin és un bon títol? Doncs personalment penso que encertarem la nostra elecció quan a nosaltres, com a narradors, ens agradi la història i les il·lustracions que l'acompanyen, si ens trobem amb un llibre que ens resulta avorrit, creiem que és una història pesada, les il·lustracions són tedioses o el pitjor de tot: ens és indiferent, oblideu-vos-en! Una garantia d'èxit sol ser que la història inclogui un toc d'humor, a poder ser irreverent ;-)


La granja és un lloc tranquil on tothom té la seva feina i ningú es queixa... fins que arriba un infeliç paó que ho capgira tot. Gràcies al paó s'aturen nous clients a la granja i el negoci va prosperant. Però a les gallines no els agrada que el nouvingut rebi tota l'atenció mentre elles romanen al galliner fent tota la feina dura. El vell gos savi, en veure apropar els problemes, proposa realitzar un intercanvi de treball. El que segueix és la divertida història de tres gallines que intenten guarnir-se per aturar el trànsit i un paó molt angoixat que no sap com pondre un ou.


Si hi ha una característica que comparteixen tots els infants (i molts adults), és la immensa fragilitat de l'ego humà, allò que tenen els altres sempre és millor que el que tenim nosaltres, i aquest divertit conte ho explora tot revelant que quan un enveja la feina de l'altre i decideix intercanviar rols, de vegades descobreix com n'és de difícil aquest treball, tot que d'entrada no ho semblava. Tant el paó com el trio de gallines protagonistes estan hàbilment dotades d'expressió, són deliciosament divertides i aconsegueixen arrencar riallades a tot el lector que es decideixi a llegir la seva història i observar les seves il·lustracions, Laminack i Cole han sabut trobar un mateix to còmic que converteix aquest àlbum en una magnífica tria per compartir amb els nens i nenes unes rialles i us assegura un èxit rotund.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada