dijous, 21 de febrer del 2013

Ressenya Flora y el flamenco

Títol: Flora y el flamenco
Autor: Molly Idle
Il·lustrador: Molly Idle
Edició: Barbara Fiore Editora, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788415208235
Edat: A partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥



Avui us porto un àlbum preciós! La història del naixement d'una entranyable amistat entre una nena i un flamenc narrada magistralment, sense necessitat d'utilitzar paraules, una de les darreres publicacions de l'editorial Barbara Fiore, un segell sensacional que cuida al detall cadascuna dels seus títols.


La complicitat que s'estableix entre els dos protagonistes s'encomana als lectors, que gaudiran descobrint cada nova imatge, algunes amagades rere pestanyes que afegeixen dinamisme a unes pàgines que respiren. Molly Idle té un estil molt personal, basat en formes suaus i arrodonides, personatges molt expressius i una incontestable habilitat per focalitzar l'acció sense necessitat de complements excessius. El tema central d'aquest àlbum és la dansa, un element recurrent en el treball de l'americana, treballades essencialment en color rosa, les il·lustracions d'aquesta història mostren figures molt estètiques típiques del ballet clàssic, representades amb el volàtil caràcter d'una criatura que com tots sabem, pot passar de l'eufòria a la rabieta en pocs segons, generant unes imatges bellíssimes, emmarcades per unes delicades branques de cirerer.

L'autora mostra un gran domini en l'art de dotar les il·lustracions de moviment i els seus personatges de l'expressivitat necessària per transmetre emocions, probablement els cinc anys que va passar treballant als estudis d'animació DreamWorks hi van tenir molt a veure.



Per la sensibilitat que transmet, per la seva bellesa senzilla i sobretot, per la facilitat amb la que et dibuixa un somriure al mirar-lo, us recomano de tot cor que no deixeu passar la ocasió de gaudir d'aquest àlbum il·lustrat.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada