dimarts, 29 de gener de 2013

Ressenya Pergamí

Títol: Pergamí
Autor: Sergio A. Sierra
Il·lustrador: Meritxell Ribas
Traducció: Ferran Gibert
Edició: La Galera, 2012
Edat: a partir de 10 anys
Pàgines: 264
ISBN: 9788424640675
Nota: ♥♥♥♥♥


Avui us recomano un títol que suposa tota una troballa per a qualsevol persona que s'estimi els llibres. La història d'un nen valent i decidit anomenat Pergamí, fill d'un curiós bibliotecari al qual anomenen “Caçallibres” amb un volum maleït al centre d'una història que s'inicia en una meravellosa biblioteca.

Aquesta és la història de Pergamí, el fill del bibliotecari del regne eslau d'An. Una història sobre vanitoses profetesses i tortuosos oracles, i sobre criatures i poders antics com la nit. Aquestes són les aventures d'un nen, que no tenia por de viatjar en companyia de dimonis, bruixots o llegendaris guerrers condemnats a la bogeria, per tal de salvar el seu pare, però sobretot és la història de Pergamí, un nen que vivia en una biblioteca plena de llibres i que un dia va descobrir que no tots els relats tenen un final feliç.

El tàndem format per Sergio A. Sierra i Meritxell Ribas, va publicar el seu primer llibre il·lustrat «Pincel de Zorro» el 2007 (Ediciones Ondina) ara, cinc anys i alguns treballs després ens presenten aquesta preciositat de llibre, un títol que aglutina tots els elements necessaris per esdevenir un valor segur, una tria encertada per els lectors: una història d'aventures en terres estranyes i amb un munt de personatges fantàstics dotats d'un agut sentit de l'humor, il·lustrades amb la tècnica del grattage, art amb el que la Meritxell ha demostrat un domini indiscutible.


Per la suma de tot plegat, estic convençuda que els joves lectors a partir de 10 anys gaudiran d'allò més amb aquesta lectura, un títol que ja podeu anotar, incloure a la vostra biblioteca i sobretot, recomanar amb tota la confiança.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari