dimecres, 23 de gener del 2013

Ressenya El guardià invisible

Títol: El guardià invisible
Autor: Dolores Redondo
Traductor: Laia Font i Núria Garcia
Edició: Columna, 2012
Pàgines: 472
ISBN: 9788466415897
Nota: ♥♥♥♥♥

Atenció a la primera part de «Baztan» una trilogia de Dolores Redondo que pinta d'allò més bé, amb un volum inicial inquietant i addictiu, «El guardià invisible» és un thriller magistralment ben escrit que aconsegueix enganxar-te des de la primera pàgina, et manté atrapada durant tota la trama i et deixa amb una sensació de pèrdua quan llegeixes la frase que marca el punt final.

Gairebé vint-i-quatre hores després del descobriment del cos nu d’un adolescent sinistrament col·locat al marge del riu Baztan, s’estableix la connexió amb l’assassinat d’una altra noia un mes abans. La inspectora d’homicidis, Amaia Salazar, dirigirà una investigació que la portarà als escenaris on va néixer, d’on sempre havia volgut escapar, i haurà de lluitar en dos fronts: trobar l’assassí que està espantant tot el poble i resoldre els seus temors personals i familiars.

La literatura nòrdica ha esdevingut un clar referent quan parlem de novel·la policíaca, la trilogia de Dolores Rendom no té res a envejar a les obres de Larsson, Mankell, Nesbo o Holt, aquesta saga satisfarà als lectors d'aquest gènere i d'altres que s'animin a fer-hi una ullada, doncs s'hi veuran atrapats irremeiablement. L'autora ha elaborat una recepta amb una combinació d'ingredients en la seva justa mesura per no resultar indigesta: una sèrie de fets curosament documentats com ara el desbordament del Baztan el 1913, els assassins en sèrie al llarg de la història o l'acte de fe de 1610 que va condemnar dotzenes de dones a la foguera. Precisament el joc, de mites, llegendes, creences i religions molt presents en el folklore d'aquestes terres centra una part important e la història, aconseguint familiaritzar-nos amb creus de terme, belagiles o sorgiñes i eguzkilores.

«La presència del riu s'endevinava al llarg de la vall, baixant entre els boscos i
enduent-se com a testimoni mut l'horror amb què l'assassí n'adornava les ribes»

Una història plena de secrets, màgia, intriga i acció, amb una protagonista, l'Amaia Salazar tan dura per fora com fràgil per dins de la qual t'enamores, en l'incomparable marc dels misteriosos boscos del Pirineu basc. Una novel·la de suspens de gran bellesa narrativa de la qual se'n parlarà molt, no perdeu més temps i feu-vos-en a mans un exemplar ja, per anar obrint boca aquí us deixo el primer capítol  ;-)

Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. Uauuu!! quines ganes de llegir-la! la apunto a la llista de pendents! Moltes gràcies per la descoberta Sílvia!!

    ResponElimina