dijous, 26 d’abril del 2018

Botellón, carnets falsos i pares guays (una combinació perillosa)

50 coses sobre mi
Autor: Care Santos
Edició: Edebé, 2018
Pàgines: 128
ISBN: 9788468334899
Edat: +12 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 10,20€

Algú hauria d'escriure un manual que fos de lectura obligatòria per a pares i mares: Fills adolescents: instruccions d'ús. El primer punt aniria acompanyat d'un d'aquells senyals grocs de perill: "Warning! Mai tractis un adolescent com si fos un nen de tres anys. Pot passar qualsevol cosa.”


Avui us recomano una lectura fantàstica per qualsevol jove, una història narrada des de la veu d’un noi que interpel·la directament al lector i fa que aquest s’hi senti fàcilment identificat.

L’Albert, un noi de 16 anys fa un retrat de la seva realitat i la de tota una generació de joves, mitjançant un dels seus canals predilectes, Youtube, allà on ells es mouen com peixos a l’aigua.

La narració en primera persona de la història respira veritat, creure-te-la és el més natural. Un noi discret que no acaba de sentir-se còmode amb els cànons establerts és el protagonista d’un relat que, ja des del primer moment ens avança pistes del que ens explicarà, aconseguint amb això captar l'interès del lector.

Com és habitual en l’autora, els personatges estan magníficament construïts, no deixa mai de sorprendre’m la capacitat de la Care per a crear vides imaginàries, dotades de tal credibilitat que, en certs moments del relat, he connectat tant amb els personatges que pateixo i sento amb ells. A més de l’Albert, tenim l'Álvaro, l'amic imprescindible que ens ajuda a entendre/recordar la importància de l'amistat, especialment durant l'adolescència. També hi ha en Pere, enamorat de sí mateix, que resulta patètic, el clàssic antagonista i, no hi pot faltar la noia... la Keiko, musa i inspiració per l’Albert.

Joves que senten que no acaben d’encaixar, botellón, carnets falsos i pares guays (una combinació perillosa) i tot el que pot passar un divendres qualsevol, mentre la gent dorm. La nota de l'autora, un cop finalitzada la història, a mode de premi per esperar els crèdits, ens revela els fets reals que van inspirar aquest llibre, una obra magnífica i alhora un bon estímul per generar debat.

Llegeix les primeres pàgines


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada