dimarts, 5 de gener del 2016

Segones oportunitats

Per Mireia Martínez

Títol: A Silent Voice, vol. 1 i 2
Autor: Yoshitoki Oima
Edició: Milky Way Ediciones, 2015
Pàgines: 192 cadascun 
ISBN: 9788494354014 (vol. 1)
ISBN: 9788494354069 (vol. 2)
Nota: ♥♥♥♥♥ 
Preu: 8 € cadascun

A Silent Voice presenta una història corprenedora sobre la discapacitat i el bullying en l’adolescència. Una reflexió intensa i reveladora sobre un tema tan seriós i de plena actualitat com és l’assetjament escolar. Absolutament imprescindible per a lectors juvenils i amants del manga en general.

En el primer volum, Shôko Nishimiya, una noia sorda, arriba a una nova escola. La seva adaptació es converteix en un autèntic martiri, i el principal responsable és Shôya Ishida, un jove disposat a fer-li la vida impossible. La paciència i la bondat de la Shôko topen una vegada i una altra amb el menyspreu d’en Shôya. L’autor explora els límits de la llibertat personal d’una situació que esdevé insostenible, i exposa la necessitat d’empatia per acceptar als altres tal com són.

En el segon volum, cinc anys després, les circumstàncies de Shôya Ishida han canviat radicalment, la vida li ha girat l’esquena. És conscient dels errors en el passat, i està disposat a aconseguir el perdó de la seva antiga companya de classe. En aquesta segona entrega el destí demostra ser capritxós amb segones oportunitats inesperades. Els personatges estan molt ben construïts, ja que demostren la seva capacitat per créixer i evolucionar amb una gran riquesa de matisos. 

Amb aquestes pinzellades dels dos primers volums, us convido a descobrir la col·lecció sencera, que de ben segur ens amaga grans sorpreses!

Aquesta sèrie manga tancada en 7 volums, publicada entre febrer de 2015 i febrer de 2016, és el primer treball en solitari de Yoshitoki Oima (1989). A Silent Voice  ha estat un èxit de vendes al Japó i compta amb una adaptació animada en producció. El premi a Millor Shonen en el XXI Saló del Manga de Barcelona 2015 confirma la seva qualitat i rellevància.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada