divendres, 8 d’agost del 2014

Ressenya Sangre de barro

Títol: Sangre de barro
Autor: Maribel Medina
Edició: Maeva, 2014
Pàgines: 391
ISBN: 9788415893240
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano una novel·la adictiva, una història on no hi manquen els ingredients del millor thriller amb un tema de fons de màxima actualitat: els runners i, un títol que revela molt més del que pugui semblar en aparença.

Quan la doctora forense Laura Terraux rep a l’institut de patologia de Chablais, Suïssa, el cinquè cadàver d’una jove atleta procedent del centre d’alt rendiment de Les Diablerets, comença a sospitar que quelcom sinistre s’amaga rere aquesta successió de morts. Janik Toledo, un jove corredor del centre, devastat per la mort sobtada de la noia que estimava, haurà de prendre la decisió més difícil de la seva vida. Quin preu està disposat a pagar per triomfar? Thomas Connors, un atractiu agent de la Interpol amb un passat misteriós, s’embarcarà junt amb la Laura en una perillosa investigació sobre el dopatge a l’esport d’elit, un món opac i molt més tèrbol del que mai hagués imaginat.
Hi ha una dita que afirma que l’estiu és un moment perfecte per llegir novel·la negra. Què voleu que us digui, jo trobo que qualsevol gènere és bo tot l’any, però si l’excusa serveix perquè aquells que no creuen massa en el gènere s’hi deixin caure, benvinguda dita! Per ells i per tots els amants consolidats de la negra us presento una novel·la que m’ha enganxat, el magnífic debut de Maribel Medina, una veu que cal seguir vista la seva impressionant òpera prima.

Què m'ha enganxat d'aquesta història? Doncs diversos aspectes: les fantàstiques descripcions geogràfiques, tan detallistes que et transporten als paratges de la novel·la. La gran tasca de documentació que es llegeix entre línies. Llegendes i curiositats històriques sobre el diable. Per proximitat, m'ha sorprès gratament la descoberta del Parc de Cervantes, un impressionant jardí dedicat a les roses, ubicat a la ciutat de Barcelona i, també la visita guiada que l'autora ofereix guiant al lector a través del barri del Poble Sec, descobrint-li alguns dels indrets més emblemàtics de la ciutat. També trobo interessant la manera com explota la cultura del runner, tan de moda últimament, amb un exhaustiu tractament dels entrenaments i el mode de vida dels atletes que es preparen per l'alta competició. Un enfocament obert i desenfadat que no cau en tòpics al introduir una pinzellada de sexualitat morbosa de la mà del Thomas i la Claire.

Amb uns personatges rodons, ben treballats, que tenen un passat, emocions contradictòries i secrets més o menys inconfessables. Tot plegat, sens dubte configura una trama fosca que farà les delícies dels lectors d'estiu, de tardor i d'hivern perquè recordeu, no hi ha gèneres estacionals, simplement hi ha lectors amb gustos variables!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada