dijous, 19 de juny del 2014

Ressenya Odio el rosa

Odio el rosa
Autor: Ana Alonso y Javier Pelegrín
Edició: Oxford, 2014
Edat: + 12 anys
Nota: ♥♥♥♥






Títol1: Historia de Sara             Títol2: Historia de Dani
Pàgines1: 408                             Pàgines2: 400
ISBN1: 9788467373226            ISBN2: 9788467361490


Avui us vull parlar d’una proposta transmedia d’integració de l`hàbit lector adaptat a la realitat social i cultural dels joves d’avui dia, una saga juvenil que promet molt!

Odio el rosa són dues històries paral·leles ambientades en un futur proper protagonitzades per un noi, en Dani, i una noia, la Sara, amb destins que es creuen. Ambdues històries es complementen entre sí i s’amplien a través dels continguts digitals. La història planteja una societat jerarquitzada segons les marques que pots consumir. Situem-nos: Som a l’any 2055, el món globalitzat es troba dominat per grans multinacionals i les senyes d’identitat d’una persona es venen al mercat mitjançant les més sofisticades tècniques de publicitat. L’educació ja no està dirigida a la integració de les persones al món laboral, sinó a la formació de consumidors ideals. Des de petits, els nens i nenes són bombardejats amb publicitat adaptada als seus gustos, psicologia i debilitats. En Dani i la Sara, dos joves que representen a dues de les principals marques del mercat, intentaran recuperar la seva llibertat i trobar el seu propi camí, tot i que per aconseguir-ho, es veuran obligats a trencar les regles i desafiar gairebé a tots els qui els envolten.

Les dues històries d’“Odio el Rosa” poden llegir-se de forma independent, sense que sigui necessari llegir l’altra novel·la per entendre la història. Tampoc és imprescindible combinar la lectura dels llibres amb la lectura digital per a gaudir-ne. No obstant això, els lectors que llegeixin les dues novel·les, independentment de l’ordre, obtindran una visió més completa de l’univers Odio el Rosa, i és previsible que, si han gaudit llegint un dels llibres, gaudeixin encara més llegint el segon. Així mateix, els lectors que s’endinsin en l’aventura transmedia, descobriran aspectes ocults d’alguns dels personatges que apareixen a les novel·les, cosa que li permetrà enriquir la seva experiència lectora incorporant elements innovadors com la lectura a Internet i la comunicació a les xarxes socials.


I qui són els artífex d’aquest món? Doncs per una banda Ana Alonso, escriptora i docent, tot i que ja fa un temps que es dedica en exclusiva a l’escriptura. Ha obtingut premis de Poesia com l’Hiperión, l’Ojo Crítico, l’Antonio Machado o l’Alfons el Magnànim, i té publicats nombrosos títols infantils en editorials com Anaya, SM, La Galera i Oxford. Per altra banda, tenim l’altra autor, Javier Pelegrín, ell és professor de Llengua i Literatura Castellana en un institut de la província de Toledo. Està especialitzat en literatura juvenil i és un gran coneixedor del món del còmic, els videojocs i la literatura transmedia. Junts, l’Ana i el Javier han publicat més d’una vintena de llibres juvenils. La seva obra ha rebut guardons com el Premi Vaixell de Vapor o el premi White Raven. Els seus llibres s’han traduït a nombroses llengües, des de l’anglès, el francès o l’alemany fins al japonès i el coreà.

En el marc de l’aventura digital hi ha una gran quantitat de recursos educatius destinats al professorat a fi de poder treballar aquesta història a l’aula de manera lúdica i molt atractiva per als alumnes, en conjunt un projecte fantàstic i molt recomanable!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada