dijous, 26 de juny del 2014

Ressenya La fondalada

Títol: La fondalada
Autor: Jhumpa Lahiri
Traductor: David Cañadas i Iñaki Tofiño
Edició: Ara Llibres, 2014
Pàgines: 384
ISBN: 9788415645344
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomanem una excel·lent novel·la sobre la família, el sentit de la responsabilitat i les segones oportunitats, les pèrdues i les renúncies. Una novel·la tenyida de melancolia, solitud, sentiment i emoció continguda.

Jhumpa Lahiri va captivar-nos amb «Una terra estranya», un llibre de relats subtils sobre les relacions humanes i la complexitat dels sentiments. Ara, quatre anys més tard, ho torna a aconseguir amb una novel·la rodona i potent.

La fondalada és una història de llarg recorregut en temps i espai, que resseguim durant dècades a cavall entre l’Índia i els Estats Units. Dos germans, en Subhash i l’Udayan, que creixen en un barri de Calcuta dominat per dues basses bessones i una fondalada negada durant el monsó i coberta de jacints d’aigua.

Aquesta imatge poètica i evocadora és testimoni del destí dels dos infants convertits en homes, i units, de manera capritxosa i invisible, per vincles que perviuen més enllà de la mort i transformen tot el seu univers. Lahiri demostra gran habilitat en la creació i descripció d’escenaris, així com el contrast entre orient i occident.

Mireia Martínez Bailón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada