dilluns, 27 de gener del 2014

Ressenya L'estiu de l'amor

Títol: L'estiu de l'amor
Autor: Toni Orensanz
Edició: Amsterdam, 2013​
Pàgines: 231
ISBN: 9788415645238
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una novel·la que combina amb gran encert, un personatge sobradament conegut que desperta interès amb una història divertida i irreverent que col·locarà un somriure als llavis el lector que perdurarà al llarg de tota la lectura.

«L'estiu de l'amor» arrenca amb un passatge d'allò més còmic que presagia una lectura fresca i amena. Carregada d'estrambòtiques situacions i personatges rígids que l'autor ubica en situacions surrealistes, arrencant autèntiques riallades al lector, i és que combinar bromur i afrodisíacs és només una de les moltes bogeries que desencadena la "febre fernandina" importada del sofisticat i exclusiu París de principis del segle XX.

L'estiu de 1909, a Horta de Sant Joan, un terratrèmol voluptuós va sacsejar els pilars del poble. Una febrada emocional provocada per les embriagadores formes d'una jove francesa, Fernande Olivier, musa i acompanyant d'un jove Picasso a la recerca d'inspiració. un metge i un farmacèutic convertits en alquimistes de l'eros; agutzils, pagesos i capellans que perden el seny; dones engelosides, anarquistes fugitius, dosis de bromur i veritables batalles campals són els protagonistes d'un estiu ple d'amor, humor i passió.

En aquestes pàgines, com ja he dit abans, hi trobem generoses dosis de bon humor, però també alguns fets reals amb els que l'autor, hàbilment, juga ficcionant-los de manera que no sabem què és cert i què no ho és, com a mostra la correspondència de la bella Fernande amb Alice B. Toklas i Gertrude Stein, destacades figures de la cultura avantguardista, molt ben relacionades amb autèntiques primeres espases de la pintura i la literatura.

Toni Orensanz ha treballat amb anterioritat estils ben diversos com la narració històrica, el relat curt i el teatre, amb «L'estiu de l'amor» s'estrena com a novel·lista, i ho fa amb un nivell de qualitat sensacional. És ben sabut que no és tasca senzilla fer riure, l'autor demostra un incontestable domini de la narració amb la creació d'una història encantadora, àgil molt, molt divertida!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada