dimarts, 16 d’abril del 2013

Selecció de lectures per 8 a 10 anys per regalar aquest Sant Jordi



Seguim aquesta sèrie d’entrades dedicades a oferir-vos un bon ventall en el qual poder realitzar una bona tria de cara al proper Sant Jordi, avui us vull presentar una selecció de llibres ideals per regalar a nens i nenes d’entre 8 i 10 anys, una magnífica etapa en la formació del bon lector, ja que és aquí és on ells realment assoleixen l’status de lector independent, ja són plenament capaços de llegir en solitari gaudint de la lectura. En el moment actual on els nens i nenes tenen tantes opcions d’entreteniment a l’abast, una bona tria dels títols a llegir és absolutament essencial, cal tenir en compte quins són els interessos del nen o nena i escollir un llibre que s’hi adapti, si aneu perduts refieu-vos d’aquesta tria que té en compte els interessos més habituals dels lectors d’aquesta franja d’edat: aventures, misteri, humor i por (de la que fa més aviat riure que por ;)

Igual que en les anteriors propostes, la selecció que us presento avui, és una tria acurada d’entre les novetats aparegudes els darrers mesos, que us garanteixo són magnífiques històries, recomanables totes elles. La lectura és una de les activitats que més pot enriquir la vida dels nens i nenes, així que us animo a fer una ullada a la següent llista i escollir-ne algun per regalar.

Regaleu llibres, formem lectors, feliç Sant Jordi a tothom!!!

Sílvia Cantos

  
Títol: El misteri de l'espantaocells adormit
Autor: Joan de Déu Prats
Il·lustrador: Lluïsot
Edició: Animallibres, 2013
Pàgines: 88
ISBN: 9788415095743
Edat: A partir de 9 anys
A Jack l’esquirol, el detectiu més famós del bosc, no se li resistien ni els casos més difícils, però fa una pila de temps que no li encarreguen cap investigació i a hores d’ara va ben escurat. Tot canvia quan rep la visita d’un nou client ben sorprenent. Quin misteri s’amaga al darrere d’un cuc de terra i d’un espantaocells adormit?





Títol: La crida del llibre de bambú
Autor: Joaquim Pastor
Edició: Bambú, 2013
Pàgines: 104
ISBN: 978-84-8343-247-1
Edat: A partir de 10 anys

Lu Xun té onze anys, no va a l'escola i viu amb el seu avi, que li ensenya l'art de la cal·ligrafia. Després que el seu avi sigui capturat per a treballar a la Gran Muralla Xinesa, Lu Xun haurà de vèncer multitud de perills per tornar-lo a veure. Una novel·la sobre la màgia de l'escriptura ambientada en temps de la dinastia Qin.

Aquí un tastet del llibre



Títol: El viatge de l’Eva
Autor: Judi Curtin
Traductor: Carme Pratdesaba
Edició: Castellnou, 2012
Pàgines: 212
ISBN: 9788415206460
Edat: A partir de 10 anys

L'Eva Gordon és una nena rica i consentida que ho té tot. Però quan el pare perd la feina i ella ha de canviar de casa i d'escola, s'adona que les coses ja no tornaran mai més a ser com eren. I està decidida a odiar la seva nova vida. Llavors una visita casual a la consulta d'una pitonissa li dóna una idea: fer bones obres la pot ajudar a recuperar la vida d'abans. I ves a saber... potser el fet d'ajudar la gent també la beneficiarà a ella... Vet aquí el viatge de l'Eva: de princesa consentida a nena solidària. 


Aquí un tastet del llibre



Títol: La iaia és una segrestadora
Autor: Elisabet Roig
Il·lustrador: Àngels Ruiz
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 80
ISBN: 9788447926282
Edat: A partir de 10 anys

Què faries si escoltessis uns crits misteriosos durant la nit? La Sara, la protagonista del llibre, no dubta ni un moment a investigar l’estrany esdeveniment i s’embolicarà en una inesperada aventura que implicarà família, amics i coneguts. Alguns creuen que la Sara ho adorna tot amb molta imaginació. Potser per això nota que de vegades no l’entenen?



Títol: Una setmana de contes
Autor: Enric Lluch
Il·lustrador: Armand
Edició: Bromera, 2013
Pàgines: 80 
ISBN: 9788490260692
Edat: A partir de 9 anys
Marta voldria que li contaren contes com ho fan els pares dels seus amics Rut i Tomaset, però els pares de Marta van sempre amb l’all al cul i quan tornen a casa no tenen ganes de res. Fins que un dia, el pare de la xiqueta fica el peu dins d’un forat de la vorera i, de sobte, Marta aconsegueix allò que volia!

Aquí un tastet del llibre





Títol: El drac de Sant Jordi
Autor: Gemma Lienas
Il·lustrador: Marta Viader
Edició: Estrella Polar, 2013
Pàgines: 64
ISBN: 9788415697794
Edat: de 8 a 12 anys

Avui és un dia per passejar mirant llibres i per regalar roses, però la Tribu de Camelot estarà ben enfeinada resolent un misteri. Sabeu de quin dia tan especial us estic parlant? La Diada de Sant Jordi (destacar-ho d’alguna manera), és clar! Els ajudeu a resoldre el cas del drac perquè puguin gaudir d’aquest dia tan especial?

Web de la Tribu de Camelot




Títol: La Companyia de Balta. El Regne de Caucas
Autor: Bono Bidari
Il·lustrador: Bono Bidari
Edició: Cruïlla, 2012 / SM, 2012
Pàgines: 136
ISBN: 9788466131124
Edat: De 8 a 11 anys

A l’hora de l’esbarjo, el Bic, el Dani i la Lisa, tres amics que fan sisè, es queden castigats a l’aula d’informàtica. Remenant un ordinador, descobreixen un joc que no coneixien: La Companyia del Balta. De sobte, sense saber com, van a parar a dins del joc, on troben el Balta i tota mena d’éssers estranys i feréstecs. Els tres amics dedueixen que, per sortit del joc, han d’ajudar el Balta a alliberar el regne de la tirania del malvat Brontàler. Però, per aconseguir-ho, han de trobar els trossos de l’espasa del rei Caucas. I això no serà gens fàcil, ja que hauran de superar proves molt perilloses…

Aquí un tastet del llibre



Títol: La maledicció de les bruixes
Autor: Victoria Pérez
Il·lustrador: Claudia Ranucci
Edició: Macmillan, 2012
Pàgines: 168
ISBN: 9788415430797
Edat: A partir de 8 anys

Tres bruixes s'han instal·lat a la Ciutat de les Cases amb Forma de Fruita, i hi han inaugurat una perfumeria, on venen sabons i colònies per a nens. Els nens de la ciutat mai no havien anat tan perfumats... però els nens han començat a envellir ràpidament. Com és possible? què deuen haver fet, les bruixes?




Títol: La missió de les ovelles guerreres
Autor: Cristopher Russell, Cristine Russell
Traductor: Carme Pratdesaba
Edició: Castellnou, 2012
Pàgines: 214
ISBN:
9788415206446
Edat: A partir de 10 anys

A la granja d'Eppingham regna la calma. Les ovelles que hi viuen es dediquen a remugar i a menjar coliflors. Fins que un bon dia els cau un objecte platejat al cap. En aquell moment, la Sal, l'ovella de Southdown, comprèn que el seu gran Déu, l'amo i senyor de l'ovellam, està en perill. «L'hem de salvar!», crida. I així és com comença la missió de les OVELLES GUERRERES. Però, qui són els joves del cotxe groc i per què les segueixen. Les guerreres hauran de vigilar si no volen dexar-hi la...llana. Quina aventura més bèèèstia!

Aquí un tastet del llibre


 
Títol: Animals!
Autor: Maria Jesús Bolta
Il·lustrador: Jesús Huguet
Edició: Bromera, 2013
Pàgines: 144
ISBN: 9788490260647
Edat: A partir de 9 anys
La vida a la sabana es revoluciona amb l’arribada d’una família d’humans. Els animals els acullen amb entusiasme, però els «dues potes» comencen a parlar de roba, treball, ciutat... i altres grans idees que els convertiran en animals moderns. Sort que la Lleona Gran té un pla per a destapar les vertaderes intencions dels nouvinguts, però algú s’atrevirà
a ajudar-la?




Títol: Misteri a Moltmort
Autor: Elisenda Roca
Il·lustrador: Laura Miyashiro
Edició: Cruïlla, 2013
Pàgines: 192
ISBN: 9788466132107
Edat: De 9 a 12 anys

La Martina, la Daniela i el Joan, juntament amb els seus pares, se’n van de vacances a una masia dels afores de Moltmort. De seguida fan amistat amb l’Adrià, el nét del Frederic, l’amo de la masia on s’han instal·lat, que els porta a visitar el castell del poble. Però la Daniela veu una ombra fantasmagòrica i l’Adrià sent sorolls misteriosos. Per això, juntament amb el Marc i la Julieta, uns amics de l’Adrià, decideixen tornar al castell l’endemà per investigar què passa. El que no s’esperen és que trobaran un passadís subterrani abandonat i una cambra secreta... i que faran un descobriment sorprenent.

Aquí un tastet del llibre



Títol: L’hipersinglot
Autor: Gabriel Garcia de Oro
Il·lustrador: Purificación Hernández
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 128
ISBN: 9788468308296
Edat: de 8 a 10 anys

Com es converteix en un detectiu intergalàctic un nen que es diu Marcià Garcia? De quin planeta ve el seu estrany gos Cosmoquisso? Què significa la paraula intrafant? Totes les respostes a aquestes preguntes i molt més…a l'altra banda d'aquesta contracoberta ;-)! Una aventura tan divertida i trepidant que sí, És D'una altra galàxia!

Web del Cosmoquisso




Títol: En Bernat detectiu i els catorze biberons
Autor: Josefina Llauradó
Il·lustrador: Cristina Picaza
Edició: Animallibres, 2013
Pàgines: 152
ISBN: 9788415095736
Edició: A partir de 9 anys

En Bernat vol ser detectiu. Per això llegeix les aventures de Sherlock Holmes i anota en la seva llibreta tot allò que pensa que cal investigar. Qui li hauria dit que, mentre passa uns dies de vacances en una masia del Vallès, posaria en pràctica tot el que ha après llegint les aventures del famós detectiu. Amb els seus amics la Laia, en Miquel i en Jordi, haurà d’enfrontar-se a l’enigmàtic cas dels catorze biberons.




Títol: El zoo d'en Pitus
Autor: Sebastià Sorribes
Il·lustrador: Pilarín Bayés
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 128
ISBN: 9788424647483
Edició: A partir de 9 anys
Premi Josep M. Folch i Torres 1965. Finalista del Premi de la CCEI 1967

"El zoo d'en Pitus" és un cant a l'amistat, a la col·laboració, a la fe i a l'entusiamse, a través de l'acció i les aventures d'una colla de nois i noies del barri d'en Pitus, que munten un autèntic zoo -amb tigre i tot!- perquè l'amic malalt es pugui pagar un viatge a Suècia, on un especialista pot guarir-lo.



4 comentaris:

  1. Estimats amics en línia, em dic Ibolo, he de donar aquest testimoni miraculós, que és tan increïble fins ara. Vaig tenir un problema amb el meu marit Ex Fa 2 anys, que condueixen a la nostra ruptura. quan ell va acabar amb mi, jo no el meu jo estava de nou, em vaig sentir tan buit dins meu, el meu amor i la situació financera es va convertir en el pitjor, fins que un amic meu (Angela) em va parlar d'un llançador d'encanteris que el va ajudar en la mateixa problema també el seu nom és Dr. Ogbe.So vaig enviar ell theangelsofsolution@gmail.com el llançador d'encanteris i jo li vaig explicar el meu problema i jo vaig fer el que em demanava, per tallar la llarga història curta. Abans que sabés el que estava passant el meu marit em va donar una trucada i em va dir que havia de venir de nou a mi en tan sols 2 dies i era tan feliç de tenir-lo de nou a mi. Tenim dos nens junts i estem contents amb nosaltres mateixos. Gràcies al Dr. Ogbe per salvar la meva relació i per salvar a altres també són propietaris també. continuar el seu bon treball, si vostè està interessat en contacte amb ell i testificar aquest benediccions com jo. Si vostè va per la vida dura i necessita ajuda per a problemes com ara:

    (1) Si vostè vol que el seu ex enrere
    (2) si vostè sempre té malsons.
    (3) Vols ser promogut a la seva oficina.
    (4) Si vostè vol un fill.
    (5) L'atenció a base de plantes
    (6) Vols ser ric.
    (7) Vols lligar el seu espòs / esposa a ser seu per sempre.
    (8) Per obtenir ajuda financera.
    (9) Que la gent obeeixi les teves paraules i fan el seu desig
    (10) Cas resoldre E.T.C

    INFORMACIÓ NECESSÀRIA PER ELL PER FER:

    Nom complet_________
    Nombre de contacte_________
    Country & State_________
    Data de naixement__________
    Picture_________
    Número de telèfon_________

    Poseu-vos en contacte amb el correu electrònic de nou (theangelsofsolution@gmail.com) i ser beneïts ...

    ResponElimina
  2. In case you need a hackers for hire? Do you need to keep an eye on your spouse by gaining access to their emails? As a parent do you want to know what your kids do on a daily basis on social networks ( This includes facebook, twitter , instagram, whatsapp, WeChat and others to make sure they're not getting into trouble? Whatever it is, Ranging from Bank Jobs, Flipping cash, Criminal records, DMV, Taxes, Name it,i can get the job done.Am a professional hacker with 10 Years+ experience. Contact me at ghosthacker768@gmail.com ... Send an email and Its done. Its that easy, Daura referred you

    ResponElimina