divendres, 28 de desembre del 2012

Ressenya El mocador màgic

Títol: El mocador màgic
Autor: Joan González, María José Moya
Il·lustrador: Agnès Capella
Edició: Salvatella, 2012
Pàgines: 32
ISBN: 9788484127369
Edat: a partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

No voldria acabar l'any sense recomanar-vos una història de Nadal, una d'aquelles entendridores que porta per estendard els sentiments més humans que tot sovint són oblidats i substituïts per el més simple materialisme, un autèntic conte de nadal seguint l'essència del clàssic de Dickens.

La meva proposta la trobareu publicada per l'editorial Salvatella, es tracta d'«El mocador màgic», una preciosa història que parla del càncer i de l'amor, un amor que porta a un nen, en Luigi a demanar als reis un únic regal:un mocador, però no un mocador normal i corrent, sinó un de ben especial, així el descriu a la seva carta als reis mags:

«Un mocador màgic per cobrir el cap de sa mare. Un mocador que fos més bonic que totes les cabelleres rosses de les mares dels seus amics. Un mocador amb dibuixos i colors que, quan el portés la Bego, la fes sentir la mare més alegre del món. Però sobretot, hauria de ser un mocador que la guarís.»

Un conte dolç i entranyable, carregat d'emoció que ens conduirà a un viatge màgic fins a París, acompanyant a ses majestats els Reis d'Orient per acomplir el desig d'un nen que decideix prescindir de totes les joguines a canvi de veure la seva mare recuperada. Felicito als autors per haver sabut tractar un tema tan complicat com és el càncer, d'una manera tan delicada i ben treballada, tant el text com les il·lustracions són perfectes per compartir-les amb els més petits de casa i alhora, aporten un bri d'esperança a totes aquelles famílies que en aquests moments tenen algun dels seus membres lluitant contra aquest mal.

No hi ha dubte que en moments difícils, els pares poden trobar complicat explicar als fills una malaltia i aquest conte els pot servir com una eina per apropar-se a ells, explicar-los el que està passant i el que passarà en els propers mesos. El relat està escrit des del punt de vista infantil, amb sensibilitat i optimisme, i exposa les situacions difícils d’una manera delicada i dolça, fàcils d’entendre per als nens i també per als adults.

Si voleu regalar una història amb l'autèntic esperit del Nadal, aquí la teniu, us emocionarà, molt bones festes a tots!!

Sílvia Cantos

6 comentaris:

  1. Una bona tria... Ja l'he afegit a la llista per aquest Nadal. Gràcies Sílvia per la troballa!

    ResponElimina
  2. Sóc una de les autores, gràcies per lo de "dickens", m'agrada :)

    ResponElimina
  3. Hola, Sílvia. També he col.laborat en aquest conte. Moltes gràcies per les teves paraules tan boniques. M'agrada aquest blog; et llegiré.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies a tu, m'alegra saber que us ha agradat i encara més que t'animis a llegir-me :)

    ResponElimina