dissabte, 15 de desembre del 2018

La guerra que tot ho destrueix

Per Mireia Martínez



Zenobia
Autor: Morten Dürr; Lars Horneman
Traductor: Enrique Bernárdez
Edició: Barbara Fiore
Pàgines: 104
ISBN: 9788416985043
Nota: ♥♥♥♥
PVP: 18€

Premi Millor Còmic i Millor Còmic Infantil del Ministeri de Cultura de Dinamarca, 2016.



Una història dura i colpidora sobre la guerra civil siriana i la punyent experiència dels refugiats, que l’editorial Barbara Fiore publica en una edició molt acurada.

L’Amina és una nena síria que ha de fugir de casa per culpa de la guerra que colpeja el país. Ha de deixar enrere la seva infància, el seu entorn conegut, el record dels familiars morts... Un viatge o un calvari que la condueix fins a una pastera al bell mig del mar, que esdevé una esperança i alhora la pitjor de les condemnes.
La trama no es mostra de manera lineal, sinó que alterna tres moments diferents: els records de casa; la vivència a la pastera; i, la història de Zenobia, una antiga reina guerrera de Palmira que és un referent per a l’Amina.

Amb poc text, la potència i la solemnitat de les il·lustracions ajuden a teixir la història a través del silenci que desprenen. Alhora, el color, teatral i efectista, es converteix en un element narratiu, ja que els tres fils argumentals de la història es diferencien amb una gamma cromàtica concreta.

Amb guió de Morten Dürr i il·lustracions de Lars Horneman, Zenobia és una lectura potent, de plena actualitat, que permet reflexionar amb els infants i els joves sobre els conflictes armats i les seves terribles conseqüències. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada