dimarts, 30 de maig del 2017

Aventura i llegenda en l’univers druida

Per Mireia Martínez

La Senda de los druidas
Autor: Fer Jiménez; Miquel Rodríguez
Edició: Sallybooks, 2016
Pàgines: 52
ISBN: 9788494446597
Edat: +11 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 14€

Us recomano un còmic d’aventures per a lectors juvenils. Una nova proposta que ajuda a engruixir un bon catàleg de títols de còmic per a aquesta franja d’edat.

La Senda de los druidas ens introdueix en el caràcter mític i ancestral de la cultura celta i el món dels druides. Dues històries, passat i present, s’alternen amb agilitat en aquesta senda plena de misteris i perills ocults. A mida que avancem en la lectura descobrim quines són les connexions entre ambdues línies argumentals, un viatge d’anada i tornada. Argento explica a la jove Gaia el significat de la senda dels druides, i com l’amenaça de les ciutats grises està posant en perill aquest camí de tints màgics i llegendaris.

Fer Jiménez planteja una història que permet establir paral·lelismes amb l’actualitat i que ens parla de l’equilibri en molts sentits, convidant a la reflexió. Destaca la comunió i l’amor per la naturalesa que es desprèn al llarg de tota la trama, així com els valors que es posen en relleu: l’honor, la valentia i el destí de cada ésser. Tanmateix, es fa al·lusió al concepte del viatge iniciàtic, del periple o la singladura com a vehicle per créixer i madurar. El dibuix personal i la proposta colorista de Miquel Rodríguez atorguen al còmic un ritme trepidant en aquest marc de fantasia. Una proposta gràfica i una estructura de pàgina al servei d’una història plena de cruentes batalles en un món que s’enfonsa. 

Fer Jiménez, responsable del guió, és llicenciat en Belles Arts. És un artista multidisciplinari que combina la seva carrera professional com a dissenyador gràfic i infografista amb la pintura, el gravat, la fotografia, l’escriptura i l’animació. 

Miquel Rodríguez, responsable del dibuix, ha estudiat disseny gràfic a l’Escola Llotja i il·lustració. Gran amant dels còmics i els videojocs, des del 2015 es dedica de manera exclusiva a dibuixar. Amb Marina Vidal i Manel Vilchez han creat una petita editorial, Termita Press, dedicada a l’autoedició i els fanzines amb projectes col·lectius com Pulpovision.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada