divendres, 24 de març del 2017

Una mica d'humor

El gripau i els nens
Autor: Ilan Brenman
Il·lustrador: Anna Aparicio
Traductor: Pere Comellas
Edició: Takatuka, 2017
Pàgines: 40
ISBN: 9788416003723
Edat: de 6 a 9 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 15€



Avui us recomano un àlbum il·lustrat irreverent i divertit, una nova història del sempre magnífic Ilan Brenman.

Dos nens, fets de la pell de Barrabàs i a més a més ben tanoques, es dediquen a fer la guitza a tota criatura que troben al seu pas. Micos, gats, gossos i ocells, són víctimes recurrents, un bon dia decideixen concentrar els seus esforços en torturar un gripau, animal que encara no ha tingut la desgràcia de caure a les seves mans.

Si hagués de definir els llibres d’Ilan Brenman amb un sol adjectiu, escolliria gamberro. Per mi, és el mot que més els escau. Les seves històries són molt divertides, iròniques, irreverents i, a vegades, políticament incorrectes, però sempre genials. L’autor brasiler busca agradar als nens i no s’encotilla amb el que resulta més correcte ni pretén donar una moralina al conte i això és justament, per mi, la clau del seu èxit. Bona prova d’això és el seu súper exitós Les princeses també es tiren pets (Animallibres, 2011) versionat al teatre amb molt bona acollida.

El maltractament d’animals com a joc és una d’aquelles coses que ens posen els pèls de punta, però que passa. Sovint, tractar aquests temes requereix una gran sensibilitat i molta mà esquerra. Brenman ho fa, saltant-se totes les normes, presentant-nos a dos nens dolents, perquè no ens enganyem, n’hi ha, i poden tenir les idees més recargolades i perverses. Però contraposar la seva estupidesa amb l’espavilat gripau, provoca un desenllaç delirant, que fan venir ganes d’aplaudir al petit protagonista.

Anna Aparicio, il·lustra aquest àlbum amb gran encert, sumant-se a l’aire distès i divertit de la història. Amb una paleta de colors vius i alegres i uns personatges de gran expressivitat, les seves il·lustracions es converteixen en la millor companyia per al text. El moment del salt del gripau a l’estany és una seqüència magnífica.

Per tot plegat, us animo a llegir, regalar i compartir aquest llibre amb els més petits de casa. Us garanteixo l’èxit!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada