diumenge, 18 de desembre del 2016

Literatura en clau d'humor

Per Mireia Martínez


Títol: La Comedia Literaria
Autor: Catherine Meurisse
Traductor: Lluís Maria Todó
Edició: Impedimenta, 2016
Col·lecció: El Chico Amarillo; 15
Pàgines: 144
ISBN: 9788416542383
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 22,95€

Premi BD Le Parisien i Aujourd’hui.

La Comedia Literaria: de Roldán a Boris Vian és, tal com resa el seu subtítol, “un cómic muy cómico sobre escritores franceses” que agradarà tant als amants del còmic com als amants de la literatura clàssica. Catherine Meurisse presenta un homenatge a les grans figures de la literatura francesa des de l’Edat Mitjana fins al segle XX.

Una lectura molt amena d’historietes curtes, on cada capítol correspon a un segle diferent. Un viatge literari on retrobem a plomes il·lustres com: Rabelais, Montaigne, Diderot, Voltaire, Flaubert, Zola, Balzac, Sartre, etc. Una classe magistral de literatura en clau d’humor que ens permet aproximar-nos a la biografia i l’obra dels escriptors, alhora que descobrim curiositats històriques i literàries. Podem fer una lectura cronològica o optar per petits tastets saltant d’una època a una altra.
El to satíric de la història acompanyat per un dibuix àgil i caricaturesc donen com a resultat una lectura tremendament divertida i desinhibida. Meurisse humanitza als escriptors, els baixa del pedestal, de l’Olimp de la literatura, per a presentar-los com a éssers terrenals no exempts de comicitat. Tanmateix, una petita guineu, que esdevé la nostra guia a l'inici d'aquest viatge a través del temps literari, un narrador animal a manera de bufó que reforça el caràcter humorístic de l'obra.

La Comedia Literaria està editada amb exquisidesa, reproduint les característiques de l’edició de la novel·la francesa amb coberta en color crema, tipografia en vermell i negre, i una aparença d’austeritat molt elegant.

Catherine Meurisse (Niort, França, 1980) és llicenciada en Història de l’Art i Llengües Modernes. Ha col·laborat en capçaleres de premsa com Charlie Hebdo, Libération, Télérema, L’Obs, entre d’altres. És autora de contes infantils, però és en la novel·la gràfica on ha assolit el reconeixement de crítica i públic. Entre les seves novel·les gràfiques, destacar també Le Pont des arts (Sarbacane) Savoir-vivre ou mourir (Les Échappés) Moderne Olympia (Futuropolis).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada