divendres, 24 de juliol del 2015

Ressenya I et despertes

Títol: I et despertes
Autor: Nina da Lua
Il·lustrador: Joana Santamans
Edició: Comanegra, 2015
Pàgines: 48
ISBN: 9788416033522
Edat: a partir de 9 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat meravellós, un llibre d’aquells en els quals pots capbussar-te una i mil vegades sense cansar-te’n. Una oda a la imaginació i una metàfora de l’aprenentatge.

Les pàgines d’aquest llibre filen, amb una delicadesa especial, el viatge de descoberta que emprèn una nit la Rosabella. Una història màgica que recull l’essència dels contes tradicionals i ens convida a perdre’ns per un món oníric, de paratges desconeguts i animals fantàstics. La intuïció, la paciència, la confiança o la perspectiva seran claus per acabar desxifrant un missatge ple de simbolisme...

I et despertes és un àlbum que només veure’l crida l’atenció, la seva coberta és evocadora i bellíssima. T’atrapa en el mateix instant en que apareix davant la teva mirada, de la mateixa manera com t’atrapa la seva història. Les autores han enfilat pàgina a pàgina, un relat que et transporta a un món curull de sensacions, convidant al lector a reflexionar sobre les petites coses. Un viatge iniciàtic, a través d’un imaginari literari i pictòric, trobem referències a clàssics com la Caputxeta o l’Alícia de Carroll, també topem amb una suggerent referència a La gran ona d’Hokusai.

Una obra carregada de simbolisme que permet múltiples nivells de lectura, una més planera per lectors a partir de 9 anys i, una altra de més madura i reflexiva que joves i adults poden gaudir. Joana Santamans segueix el fil de les paraules exquisidament trenades de Nina da Lua i, ens regala una col·lecció de belles imatges que abracen el text i esdevenen l’acompanyament perfecte. Amb una prometedora obra artística que abasta des de la pintura mural, el graffiti i la il·lustració, fins a la pintura sobre tota mena de suport, especialment objectes trobats, us animo a visitar la seva pàgina i delectar-vos amb els seus treballs.

Vull destacar que aquest llibre porta el segell Llibrelocal.cat una interessant iniciativa que pretén identificar els llibres que s’han fabricat íntegrament per empreses del nostre país. Totes les etapes per produir un llibre local, des del manuscrit fins al llibre enquadernat, són dutes a terme per empreses ubicades al nostre país, sense seus deslocalitzades, creant així llocs de treball per a les persones que residim aquí.

Resumint, una petita joia que no pot faltar a la vostra biblioteca particular si és que voleu presumir-ne! ;)

Si voleu fer un tastet del llibre, podeu fer-ho aquí


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada