dijous, 13 de març del 2014

Ressenya L'edat del lloro


Títol: L’edat del lloro
Autor: Gisela Pou
Il·lustrador: Francisco Ruizge
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 208
ISBN: 9788468308371
Edat: de 9 a 12 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano una lectura divertida sobre conflictes entre germans, i és que pot haver-hi res pitjor que tenir un germà súper-famós?

Mai no hauria pensat que cinquanta minuts de silenci fossin tan llargs. Però no diré ni piu, el senyor Vallès se n'atiparà, i la mama es convencerà que anar al psicòleg no serveix de gran cosa. La culpa és de la mama. Se li ha ficat al cap que necessito ajuda. La Rita està trista, la Rita no parla, la Rita està desmotivada, la Rita està estranya. Però el meu únic problema, el que m'ha canviat la vida, és que tinc un germà famós que s'ha convertit en l'ídol de milers de adolescents i jo ja no puc més.

M’ha agradat molt aquesta història, trobo que l’autora ha sabut bastir una trama molt realista que fa que el lector se senti solidaritzat amb la jove protagonista, que l’únic que vol és retrobar el seu germà, que ha estat abduït per una sobtada popularitat. La Rita farà el que calgui, a fi d’aconseguir-ho, no s’aturarà a pensar en les possibles conseqüències i això li comportarà més d’un maldecap.

«Quan la mama és fora, el papa es converteix en un mentider professional, i només diu el que ella vol sentir. No sé si ho fa perquè l’estima molt o per pura subsistència.»

Les peripècies d’aquesta fan de les bicicletes, impulsiva i esbojarrada que té el seu contrapunt amb la seva inseparable amiga, la dolça Simoneta, extremadament prudent i correcta. Amb un estil directe i força humor, aquestes pàgines són una aposta segura, no endebades la Gisela Pou té una dilatada experiència en literatura per tots els públics, ha escrit per a nens, joves i adults i domina l’art de l’escriptura, amb aquest títol es posa el públic lector a la butxaca.

Una història divertida i entretinguda que a més permet reflexionar sobre els valors i les emocions d’una manera molt lúdica, sincerament molt recomanable!


Sílvia Cantos

2 comentaris: