dijous, 20 de març del 2014

Ressenya Wabi-Sabi


Títol: Wabi-Sabi
Autor: Francesc Miralles
Edició: Amsterdam, 2014
Pàgines: 202
ISBN: 9788415645009
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano una novel·la preciosa que ens convida a descobrir la bellesa de la imperfecció.

La nova novel·la de Francesc Miralles ens transporta directament al Japó i ens parla de la bellesa del que és imperfecte i efímer. Una novel·la que farà viatjar els lectors fins al Kyoto més sensual, a la bellesa més exòtica, al detall més subtil. Quan una relació sentimental s'acaba, res millor que viatjar a un món llunyà per passar pàgina i retrobar el propi rumb. Després de rebre dues postals de Kyoto d'un misteriós remitent, en Samuel decideix fer les maletes i lliurarse a l'aventura. Mentre estudia el wabi-sabi a l'antiga capital japonesa, la porta de l'amor està a punt d'obrirse allà on menys ho espera.

«Com sol passar amb les coses realment importants de la vida. Les busquem lluny, però són tan a prop que no som capaços de veure-les, perquè som miops espirituals.»

La història reprèn el fil que l’autor va teixir amb el seu títol «amor en minúscula» (Amsterdam, 2010). Sincerament penso que aquesta és una narració per degustar amb calma, llegir els seus capítols curts acompanyant-te, per exemple, d’una tassa de te per assaborir la bellesa serena de la narració. I ja que parlem del te, m’ha agradat molt el joc de similituds que fa l’autor amb l’umami i les emocions, fixeu-nos sinó en quina gran veritat ens diu, entre moltes altres perles: «si no aireges les preocupacions aniran fermentant dins teu fins a convertir-te en un amargat.»

Desconeixia el concepte “Wabi-sabi”, però certament, aquest és només un dels termes que en Francesc ens descobreix amb la seva història, després de llegir aquesta bella novel·la, sabreu de què us parlen quan sentiu anomenar l’umami, el wasabi, l’onsen o el ryokan, ja que mercès a la subtil prosa ens aboca a una immersió cultural al cor del Japó, via la seva antiga capital, Kyoto.

Un altre dels punts que vull destacar d’aquest llibre és que, la seva lectura ens regala una interessant col·lecció de referències cinematogràfiques, musicals i literàries, que converteix un llibre en tota una experiència multimèdia, us recomano que descobriu les diferents propostes multidisciplinars, són una fantàstica tria que arrodoniran la, ja de per sí, plaent lectura de Wabi-Sabi.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada