dilluns, 9 de desembre del 2013

Ressenya Filbert, el diablillo bueno

Títol: Filbert, el diablillo bueno
Autor: Hiawyn Oram
Il·lustrador: Jimmy Liao
Edició: Barbara Fiore, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788415208402
Edat: de 4 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥

L’àlbum il·lustrat que us presento avui ens narra una història divertida amb un encantador protagonista, un conte sobre l'amistat i l'acceptació d'un mateix i dels altres.

Amb un pare diable ferotge i malvat i una mare diablessa encara més ferotge i malvada, com és possible que neixi un diablet no bo, no, boníssim? Això mateix es pregunta aquest matrimoni que no entén, què és el que deuen haver fet malament per patir una desgràcia tan gran com és la de tenir un fill angelical.

És habitual trobar nens i nenes se senten poc identificats amb els rols que se'ls assignen i, en ocasions, això provoca situacions incòmodes i fins i tot desagradables per ells, podeu imaginar-vos doncs, que quan aquest llibre va arribar a les meves mans, me'n vaig enamorar immediatament, per diverses raons: està editat per Barbara Fiore la qual cosa, per sí mateixa ja és una garantia de qualitat, narra una història d'amistat i tolerància, valors essencials en el desenvolupament com a persona dels nens i nens, i a més està il·lustrada per Jimmy Liao, un artista taiwanès que té el llistó molt amunt, doncs té en el seu haver una col·lecció de títols preciosos entre els quals m'agradaria destacar «La noche estrellada» (Barbara Fiore, 2009), una autèntica meravella que sinó coneixeu us recomano moltíssim.


El tàndem format per la parella protagonista, el diablet i l'angeleta són d'una tendresa exquisida que, gràcies a les pinzellades d'humor irreverent no cauen en absolutat en un tarannà empalagós i resulten divertits i entranyables, guanyant-se l'afecte immediat dels petits lectors.

Un títol a tenir molt en compte, una bonica història amb valors, perfecta per compartir!

Aquí podeu fer-ne un tastet


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada