dimecres, 27 de novembre del 2013

Ressenya Tonino


Títol: Tonino
Autor: Miguel Salas
Il·lustrador: Paolo Domeniconi
Edició: OQO, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788498712537
Edat: de 5 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano la història atípica d’un petit pingüí, en Tonino, que desitja convertir-se en un autèntic beduí. Per aconseguir aquest extravagant somni, s’escapa de casa i aconsegueix arribar fins a Argèlia!
 
Un cop arriba allà, per poder travessar el desert, l’intrèpid pingüí no dubte a comprar-se un camell, però aquest, de la mateixa manera que la pròpia història i el seu protagonista, també té una curiosa singularitat: coixeja i s’entrebanca quan camina. En Tonino bé podria ser un nen o un adult que, com tots, en algun moment de la vida, anhela sortir de la rutina o fugir d’allò que és o creu que no és. El pingüí emprèn il·lusionat i amb grans expectatives aquesta aventura. Inicia, així, un viatge cap a la maduresa i l’aprenentatge.


 
Com acostuma a succeir amb els relats de viatges, aquesta història és també una metàfora de la vida, que mostra com sovint no valorem allò que tenim fins que ho perdem. I això mateix serà, el que el nostre petit protagonista descobrirà ràpidament.


Per l’escriptor, Miguel Salas, Tonino és un conte sobre el “difícil equilibri entre el desig de viure emocionants aventures i la necessitat de l’escalf familiar”, amb aquesta mateixa premisa va treballar l’il·lustrador Paolo Domeniconi, estant d’acord amb que aquest era el missatge principal del conte, per això va jugar amb els colors representant les nits al desert amb tonalitats apagades i poc il·luminades. A més, l’oasi no gaudeix de l’habitual connotació de felicitat que acostuma a suposar en altres històries i aquí apareix com un mirall on es reflecteix la soledat del protagonista. Per contra, en la seva tornada a la llar les il·lustracions recuperen l’energia i el color.


Per la seva història ben construïda, per les magnífiques il·lustracions que l’acompanyen i per el rerefons de sentiment de família que transmet, anoteu les dades d’aquesta història i compartiu-la amb els més petits de casa, la gaudireu tots plegats!


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada