dimecres, 30 d’octubre del 2013

Ressenya Maria Llufa

Títol: Maria Llufa
Autor: Carles Sala
Il·lustrador: Marta Montañá
Edició: Cruïlla, 2013
Pàgines: 48
ISBN: 9788466133616
Edat: de 6 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥♥


Avui us recomano un llibre per a primers lectors, una història divertidíssima amb una marieta petanera com a protagonista que us garanteixo, provoca riallades a grans i petits!

Hem de formar nens i nenes educats, que sàpiguen mantenir les formes allà on vagin, ara bé, no oblidem que hi ha certes “cosetes” fisiològiques que a edats primerenques resulta difícil de controlar. Precisament això és el que passa a la protagonista d’aquest conte, la marieta Maria, que no pot evitar deixar anar petarrons inodors però això sí, sonors, fet que molesta cada cop més als seus amics del bosc, bé a tots no, n’hi ha algun, que els troba un bon complement rítmic... Tot i així ella decideix aguantar-se fins arribar a tenir un mal de panxa descomunal amb unes conseqüències sísmiques!

En Carles Sala mostra una vegada més, una genialitat sensacional a l’hora de construir històries senzilles però efectives, amb un text força breu, escrit en lletra lligada, perfecte per als nens i nenes que s’inicien en la lectura en solitari, entranyable i molt, molt divertit, Maria Llufa és un títol absolutament recomanable. A més a més, la història integra hàbilment els dies de la setmana, de manera que perfectament podria utilitzar-se aquest llibre per treballar amb els més petits aquest concepte temporal de manera totalment lúdica. Cal destacar també les il·lustracions de Marta Montañá, unes pàgines que respiren amb uns personatges arrodonits de colors vius alhora que suaus, que resulten el complement ideal al text.

Poc més us puc dir, a banda que, aquesta és una d’aquelles joietes que de tant en tant apareixen per recordar que la literatura infantil pot ser el millor entreteniment possible, una història perquè els primers lectors descobreixin el plaer de la lectura i, sens dubte, un títol genial per ser explicat en una hora del conte!


Sílvia Cantos

4 comentaris:

  1. Molt interessant! Ara mateix ho passo a la meva dona que és mestra d'infantil!
    Gràcies i enhorabona pel blog!

    ResponElimina
  2. Hola, Sílvia! Sóc en Carles, el pare de la Maria Llufa.
    M'alegra molt saber que aquest pet d'història t'ha barrufat! I també les il·lustracions de la Marta, que com dius són una delícia...
    Moltes mercès per explicar-ho i enhorabona pel bloc! (ara ho penjaré a la pàgina de facebook)
    Una abraçada i endavant!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina