dimarts, 29 d’octubre del 2013

Ressenya Mate maldición


Títol: Mate Maldición
Autor: Jon Scieszka
Il·lustrador: Lane Smith
Traductor: Felipe Gómez
Edició: Océano Travesía, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9786074008197
Edat: a partir de 6 anys
Nota: ♥♥♥♥


L’àlbum il·lustrat que us presento avui és una excel·lent proposta per estimular la lògica i les matemàtiques entre els nens i nenes, amb una generosa dosi de bon humor.

Has tingut un d’aquells dies en els quals tot sembla un problema? Tens 10 coses a fer, però només resten 30 minuts per a l’arribada de l’autobús. Hi haurà temps suficient? Tens tres camises i dos pantalons. Quantes combinacions diferents pots fer? Et bullen les neurones per a respondre aquestes preguntes? No t’amoïnis, només és tracta de la maledicció de les matemàtiques.

«¿Saben que cualquier cosa puede considerarse un problema de matemáticas?» Amb aquesta afirmació la professora Fibonacci desferma un torrent de qüestions matemàtiques al voltant de la rutina diària de la jove protagonista d’aquesta història, una nena que amb els seus plantejaments estimularà la lògica dels lectors. En el curs de la història els nens treballen conceptes matemàtiques com ara les operacions bàsiques, les fraccions, la sèrie de Fibonacci o el sistema binari entre d’altres, sempre, amb un toc d’humor que aconsegueixen una fita que queda lluny de molts professors... fer que les matemàtiques siguin divertides!!


Aquest títol ha reunit a dos dels noms més irreverents de la literatura infantil, Jon Jon Scieszka i Lane Smith, que ja havien col·laborat a títols com «El Apestoso hombre queso y otros cuentos maravillosamente estúpidos» (Thule, 2004) i a «L'Autèntica història dels tres porquets!» (Thule, 2007), amb aquesta nova col·laboració postren una vegada més, que formen un tàndem de luxe, que garanteix  una obra divertida i amb contingut, que entreté i fa pensar, i no em queda res més a dir que no us ho penseu, aquest títol no pot faltar a la vostra biblioteca particular, és un imprescindible!

Aquí tens un tastet del llibre 


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada