diumenge, 18 d’agost del 2013

Ressenya I a sobre... la Paulette!

Títol: I a sobre... la Paulette!
Autor: Barbara Constantine
Traductor: Marina Espasa
Edició: Empúries, 2013
Pàgines: 240
ISBN: 9788497878685
Nota: ♥♥♥♥



Avui us recomano una narració entranyable, d’aquelles que et reconcilien amb el món, una història sobre solidaritat intergeneracional preciosa que us animo sincerament a llegir.

El Ferdinand viu sol a la seva enorme granja. I això no el fa precisament feliç. Un dia, després d’una tempesta molt forta, passa per davant de casa de la seva veïna i veu que el sostre està a punt d’enfonsar-se. Òbviament, ella no té enlloc on anar. Els néts del Ferdinand li suggereixen que la convidi a viure a casa seva, i la idea el fa somriure. Però no és tan senzill, hi ha coses que es fan i coses que no... Després d’una llarga nit de reflexió, decideix anar-la a buscar, i proposar-l’hi. A poc a poc, la granja s’omplirà de gent, s’agitarà i tornarà a funcionar.

Barbara Constantine demostra un cop més la seva gran habilitat per connectar diferents generacions en una mateixa història, ja ho va fer en la seva anterior novel·la «Tom, petit Tom, petitó, Tom» (Empúries, 2010). En aquesta ocasió, ens presenta una història coral, amb una col·lecció de personatges entranyables, essencialment els repòquer d’avis protagonista, d’entre els quals no sabries amb quin quedar-te, doncs cadascun a la seva manera és especial, això sí, són impagables algunes de les escenes que ens regala l’Hortense, no us perdeu el moment delirant on se’ns presenta enfilada dalt del remolc amb la cadira de rodes, com si de la reina d’una desfilada es tractés cantant a pulmó «Aim singuin in da rein, aim singuin in da rein, uat a biutiful filen, aim hapi aguein...», se’t dibuixa un somriure mentre el llegeixes i triga una bona estona a abandonar-te.

M’agrada la filosofia que exposa l’autora a través dels seus protagonistes, en el context social que vivim en l’actualitat, és sense cap mena de dubte, una magnífica opció de viure, així que us convido a llegir el “carpe diem” d’aquests avis encantadors i a visitar la web http://solidarvioc.com/ que presenta el projecte de col·laboració, un fòrum obert a preguntes, aportacions i crítiques aixó sí, fetes des del “carinyu”!


Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. Em sembla una novel·la entranyable pel que expliques. M'apunto el títol, una abraçada!

    ResponElimina