dilluns, 10 de juny del 2013

Ressenya Sorra a les sabates

Títol: Sorra a les sabates
Autor: Pep Molist
Il·lustrador: Maria Espluga
Edició: Bambú, 2013
Pàgines: 24
ISBN: 9788483432358
Edat: de 5 a 7 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una història per a primers lectors, una narració meravellosa sobre la màgia dels llibres, ideal per enamorar els nens i nenes de la literatura.

Avui és el dia. La Maria per fi s'ha quedat sola a la biblioteca i està decidida a fer el mateix que fan els seus germans: ficar-se dins d'un llibre. Però aviat s’adonarà que és més complicat del que es pensava. O potser molt més senzill del que s'imagina...

La proposta d’avui hauria de ser un imprescindible per a qualsevol infant que s’inicia a aquest gran plaer que és la lectura, amb un text breu narrat amb un vocabulari planer, l’autor construeix una metàfora preciosa del que ens ofereixen els llibres amb les seves històries. En aquest blog he parlat sovint de la importància d’escollir un bon títol quan el nen o la nena comença el seu camí com a lector en solitari, «Sorra a les sabates» és un magnífic exemple d’això que us dic, ara que s’acosta l’estiu i la canalla disposarà de molt temps lliure, que tinguin a mà títols engrescadors hauria de ser una prioritat per totes les famílies que vulguin formar bons lectors.

«La Maria, moltes vegades, havia vist brillar els ulls dels seus germans quan parlaven de com era de meravellós ficar-se dins d’un llibre: els tresors que havien buscat, els amics que havien fet...»

Llegint aquestes pàgines es reconeix que el Pep Molist hi ha deixat força de sí mateix i de la seva experiència, de fet ell va ser l'impulsor d'algunes iniciatives per al foment de la lectura. Actualment és responsable de la secció infantil de la biblioteca de Manresa i ha estat un dels organitzadors d'una setmana dedicada a la literatura infantil i juvenil en aquesta ciutat. També és col·laborador del diari El País i de diverses revistes de LIJ, com ara Faristol. L'any 2003 va guanyar el premi "Rovelló d’Assaig de Literatura Infantil i Juvenil", en definitiva un enamorat de la literatura infantil.

Ja ho veieu doncs, un títol ideal perquè els més petits afegeixin a la seva biblioteca particular, èxit garantit!!

Aquí teniu un tastet del llibre

Sílvia Cantos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada