dissabte, 15 de febrer del 2020

Bombolles i secrets


Tast d’estrelles
Autor: Joaquim Molina
Edició: Columna, 2019
Pàgines: 512
ISBN: 9788466425575
Nota: ♥♥♥♥
PVP: 21,00€


La guerra havia canviat l’aspecte del capità, de la gent del país en general, com si, de cop, tothom hagués fet un pas enrere en el temps i fos més pobre i salvatge i de pell més fosca.

Avui us recomano una novel·la fantàstica, una història que es mou a cavall de dos moments en el temps. Un passat tan ple de secrets, mentides i xantatges que pot destarotar el present d’una família sencera.

El món del cava sempre m’ha semblat d’allò més fascinant. L’alquímia que fa possible que uns grans de raïms es converteixin en un elixir deliciós, em sembla gairebé màgic. Joaquim Molina, ha agafat aquest fenomen com a motor d’una novel·la que cal degustar tranquil·lament i amb tots els sentits, com ho faríem amb un bon cava.

Francisca Ricou, indiscutible protagonista de Tast d’estrelles, és una dona de caràcter, imponent, que s’ha construït a sí mateixa però, rere la màscara de fortalesa que, en ocasions, la pot fer resultar esquerpa, s’hi amaga una noia perduda, desvalguda i extremadament fràgil. La seva voracitat d’aprendre i la passió per la vinya la van ajudar a superar els molts i complicats entrebancs que la vida li va posar al pas, sortosament, també va fer que el seu camí es creués amb el del Javier Abella, amb qui construirà tota una vida, a més d’aixecar un autèntic imperi del cava. 

La lectura manté al lector atrapat en la història, gràcies al clima d’intriga que l’autor ha sabut construir, una atmosfera inquietant en alguns moments, molt emotiva i sensorial, a voltes i d’una crua realitat abassegadora en altres. La narració de la vida al front descriu de manera extraordinàriament clara i entenedora, el desgavell que hi havia en una guerra entre veïns, encapçalada per diversos grups dins del mateix bàndol, que es boicotejaven entre ells i els van abocar a un inevitable fracàs.

I és precisament, aquest període bèl·lic entre germans, el que emmarca la trama del passat, un moment de sacsejades constants, de revolucions, incerteses i foscor, una època de por, de traïcions i de silencis, silencis molt sorollosos.

Joaquim Molina (Barcelona, 1966) Llicenciat en Geografia i Història i especialista en l'Edat Moderna. Va completar els seus estudis universitaris al Regne Unit i Alemanya. En l'àmbit professional compagina la feina de traductor i professor d'idiomes amb les classes com a professor d'història i història de l'art en un institut. És autor de La rosa entre els llops (Columna, 2014) i Els ulls d’Al·là (Columna, 2016).

Comença a llegir aquí

Sílvia Cantos

2 comentaris:

  1. Do you realize there's a 12 word sentence you can tell your partner... that will induce deep feelings of love and instinctual attraction for you deep inside his chest?

    Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, idolize and guard you with all his heart...

    12 Words Who Fuel A Man's Desire Instinct

    This instinct is so built-in to a man's brain that it will make him try better than ever before to love and admire you.

    Matter of fact, fueling this powerful instinct is so important to having the best ever relationship with your man that the second you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You will immediately notice him expose his mind and soul for you in a way he never expressed before and he will recognize you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly attracted him.

    ResponElimina
  2. According to Stanford Medical, It is really the ONLY reason this country's women live 10 years more and weigh an average of 42 lbs less than we do.

    (Just so you know, it has NOTHING to do with genetics or some secret diet and absolutely EVERYTHING around "HOW" they are eating.)

    P.S, What I said is "HOW", not "what"...

    CLICK this link to discover if this short test can help you discover your true weight loss potential

    ResponElimina