dissabte, 18 de gener del 2020

Mini Joies per a Primers Lectors



Avui us vull parlar d’una nova col·lecció d’un dels segells editorials infantils de més qualitat, en la meva opinió: Babulinka Books. Es tracta de la sèrie Minimini dirigida als primers lectors, aquells nens i nenes que s’endinsen per primera vegada, en solitari, al plaer de la lectura. El projecte arrenca amb dues propostes excel·lents, que alternen, seguint l’essència de Babulinka, el talent autòcton amb la recuperació d’alguns clàssics internacionals com és el cas de Policies i lladres, un dels dos títols amb els quals es presenta la col·lecció.

Els amics de Babulinka es caracteritzen per publicar llibres exquisits, que permeten treballar la intel·ligència emocional i el creixement interior, sense que els lectors en siguin conscients, sense etiquetes ni moralines, simplement amb bones històries, acuradament editades, vestides amb il·lustracions que s’ajusten al to del text i, recollides en bonics formats editats, dissenyats i impresos aquí, com verifica el segell LlibreLocal.cat.

El bot del Dr. Bombard
Autor: Oriol Canosa
Il·lustrador: Jordi Sunyer
Edició: Babulinka Books, 2019
Pàgines: 60
ISBN: 9788412080803
Edat: de 6 a 99 anys
Nota♥♥♥♥♥
Preu: 13,95€



Al bot hi ha dos rems, però no els fa servir. És més raonable deixar-se portar pel corrent i esperar que tard o d’hora algun vaixell el rescati. Al cap i a la fi, tampoc no s’hi està tan malament, surant enmig de l’oceà. Les postes de sol són tan boniques que el doctor s’oblida de tot. 
El bot del Dr. Bombard, és un llibre perfecte perquè té aventures, misteri i sorpresa, no podia ser d’una altra manera, apareixent balenes immenses, taurons terrorífics i peixos voladors! Està escrit amb un llenguatge planer, que no simple, el volum de text per pàgina és perfectament assumible per als primers lectors i, està il·lustrat amb un encert absolut, és evident la complicitat existent entre autor i il·lustrador, que aconsegueix que el llibre sigui rodó, per cert, m’han enamorat algunes de les il·lustracions que apareixen al llibre, la posta de sol i la doble pàgina central, amb les balenes i una lluna immensa són espectaculars.
La història que explica és fantàstica, un pèl surrealista i per sobre de tot, increïble, per això mateix, quan al final, trobem una pàgina que ens explica algunes curiositats que apareixen al llibre i puntualitza que està basada en un fet real, la sorpresa és majúscula i, dona peu, a conversar i comentar-la, cosa que allarga el moment de la lectura i introdueix als petits lectors en un altre gran plaer, el de compartir les sensacions que ens ha deixat una lectura.


Policies i lladres
Autor: Allan Ahlberg
Il·lustrador: Janet Ahlberg
Traducció: Marina Espasa
Edició:  Babulinka Books, 2019
Pàgines: 50
ISBN: 9788494584398
Edat: de 6 a 99 anys
Nota♥♥♥♥♥
Preu: 13,95€


Aquests són els lladres de Londres:
de palanques i claus mestres fornits
ronden i trepen a les nits
mentre tots esteu adormits
i s’emporten... el que volen amb els dits!
Policies i lladres, és una història original de 1978 i, passats més de quaranta anys, segueix sent una molt bona tria per un lector que s’iniciï. És molt divertida, narrada amb text rimat, que deixa una agradable sensació de cantarella, el clàssic duel entre bons i dolents, un policia a l’alçada dels superherois i, il·lustrat amb una fusió de vinyetes i il·lustracions a pàgina sencera farcides de detalls que conviden a mirar i remirar. Aquest és, sense cap mena de dubte, un d’aquells llibres, que et dibuixen un somriure mentre passeges per les seves pàgines i es manté en acabat.
M’encanta que un cop finalitzada la lectura, ens regala una pàgina en la qual narren l’origen dels Bobbies, el cos de policia londinenc, una autèntica institució al país. Desconeixia les altes exigències que calia complir per entrar a formar-ne part i, també, el fet que anessin armats únicament, amb una porra, que havien de portar amagada. Penso que, igual com amb El bot del Dr. Bombard és una encertada invitació al diàleg i al despertar de la inesgotable curiositat infantil.

Sílvia Cantos

2 comentaris:

  1. Did you know there is a 12 word phrase you can speak to your man... that will induce intense feelings of love and impulsive attractiveness for you buried within his heart?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, please and care for you with all his heart...

    12 Words That Trigger A Man's Love Response

    This instinct is so built-in to a man's brain that it will make him work harder than ever before to build your relationship stronger.

    In fact, fueling this all-powerful instinct is absolutely mandatory to having the best possible relationship with your man that once you send your man a "Secret Signal"...

    ...You'll immediately find him expose his heart and mind for you in such a way he haven't expressed before and he will identify you as the only woman in the world who has ever truly interested him.

    ResponElimina
  2. damascus titanium - TITanium Art
    TITanium Art ti 89 titanium calculator has over 400000 high quality, high titanium charge quality metal and titan metal aluminum designs babyliss pro titanium hair dryer in titanium septum jewelry its unique and unique form. Discover the world of art

    ResponElimina