dilluns, 31 d’agost del 2015

MiniRessenyes de còmic infantil

Per Mireia Martínez

Títol: L’apagada
Autor: John Rocco
Edició: Tramuntana, 2013
Pàgines: 38
ISBN: 9788494047534
Edat: A partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥

La llum se’n va anar a tot arreu.
MAMA!

A mig camí entre l’àlbum il·lustrat i el còmic, L’apagada ens mostra com un tall de llum canvia la rutina d’una família. Que faríem si no poguéssim mirar la televisió, parlar per telèfon, utilitzar l’ordinador, jugar a la consola, i tantes d’altres activitats quotidianes que depenen de l’electricitat i la tecnologia? Els protagonistes del conte ho descobreix una nit calorosa d’estiu a Nova York, la ciutat que no dorm mai... Us imagineu aturar el ritme trepidant, i disposar del temps per alçar els ulls i deixar-se sorprendre per l’entorn?
Ens trobem amb un conte dolç que tracta el tema de la foscor i la comunicació, tot donant-li la volta. Lluny de provocar por, la foscor esdevé l’oportunitat de redescobrir petits plaers en família.

Amb poc text i en majúscula, L’apagada és una lectura ideal per a primers lectors, tot gaudint d’unes il·lustracions generoses, que juguen de manera molt efectista amb la llum i la negra nit, en un escenari tan magnífic com la ciutat de Nova York, la qual podem reconèixer a través dels seus gratacels, ponts i terrats coronats per les típiques cisternes. 


Títol: El Petit Pelut, 2
El Castell de la Boira
Autor: Pierre Bailly, Céline Fraipont
Edició: Base, 2014
Pàgines: 30
ISBN: 9788416166336
Edat: A partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥

Una nova col·lecció de còmics per a petits lectors! De la mà de l’Editorial Base, arriba en català El Petit Pelut, un èxit rotund en el mercat francòfon. El Petit Pelut és un personatge entranyable que viu extraordinàries i eixelebrades aventures tot descobrint el món que l’envolta. Sense mots, ritme narratiu àgil, bones dosis d’humor, i colors vius, són els ingredients que el converteixen en un còmic divertit i molt encertat per als més petits.
En aquest número 2, el Petit Pelut compartirà aventures amb una rateta fantasma, unes bestioles endimoniades i un vampir atrotinat en un castell esfereïdor com a teló de fons.
A part del títol El Castell de la Boira, podeu gaudir de tres volums més de la col·lecció: La sirena golafre, Revolució a l’hort i L’àvia caramel


Títol: Las aventutas de Fede y Tomate, 2
¡Hay que salvar a Florencia!
Autor: Luciano Saracino, Gerardo Baró
Edició: Dibbuks, 2014
Pàgines: 48
ISBN: 9788415850441
Edat: A partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

Si en el primer volum de la col·lecció en Fede descobria la màgia del circ, ara, en aquesta segona entrega es capbussa en el fascinant món del cinema acompanyat del seu inseparable gat Tomate i la seva estimada amiga Florència.
La inauguració d’un cinema en el poble és tot un esdeveniment que en Fede no es vol perdre. Creu fermament que el cinema és màgia pura, un món de pel·lícula on tot pot passar i tot està per descobrir. La curiositat converteix en Fede en un intrèpid aventurer i protagonista d’històries quotidianes i senzilles que esdevenen esbojarrades aventures amb finals de pel·lícula.


Títol: JordiOslo.com: les primeres tires
Autor: Joveguille
Edició: De Falces, 2015
Pàgines: 216
ISBN: 9788461737512
Edat: A partir de 8 anys
Nota: ♥♥♥♥

En Jordi és un menut que sol anar vestit de cavaller, i el seu company d’aventures és un drac que respon al nom d’Oslo. Una parella molt nostra, no us sembla? 
En Jordi i l’Oslo protagonitzen divertides tires còmiques plenes d’humor que recullen històries quotidianes d’infantesa: jocs, amistat, aventures, reptes, descobriments... Un còmic per a tots els públics, tendre i ocurrent, que de ben segur us farà passar una bona estona. Considerat per la crítica la versió catalana del clàssic Calvin i Hobbes.
Editat a través d’un projecte de micromecenatge a Verkami, ens trobem amb una edició de luxe, molt cuidada, que comprèn les tires creades entre 2011 i 2014, alternant pàgines en blanc i negre amb algunes en color. El text en català i també en anglès, a manera de subtítols, li confereix una dimensió didàctica molt interessant, ja que es tracta d’un text breu i concís ideal per a lectors infantils. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada