divendres, 12 de juliol del 2013

Ressenya Radiografia de noia amb tatuatge

Títol: Radiografia de noia amb tatuatge
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 200
ISBN: 9788424641436
Edat: a partir de 14 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una novel·la juvenil, molt indicada per a lectors voraços, amb un crim, una història d’amor adolescent i una jove protagonista d’allò més tossuda i encisadora.

«Ser diferent és un do. En un món. En un món mediocre, només uns quants perceben i senten amb alguna cosa més que els ulls o el cor.»

Una nit de passió acaba amb un crim. El principal sospitós nega els fets però totes les proves el condemnen. Un cas tancat per a tothom menys per a la nòvia de l'acusat, que se'n sent responsable perquè aquella nit fatídica no era amb ell. La Carla creu que hi ha peces que no encaixen. Mentre tot sembla ensorrar-se al seu voltant, ella iniciarà una investigació per descobrir el veritable rostre de l'assassí.

Amb una estructura de capítols curts que atorguen a la lectura un ritme molt ràpid, aquesta novel·la és una narració trepidant, on la Carla, remou cel i mar a la recerca de respostes a un interrogant que la majoria donen per tancat. Una noia de gran bellesa i intel·ligència que té molt clar el que vol i lluita per aconseguir-ho. L’amistat, l’institut, el sexe i els hàbits més comuns en la joventut actual són alguns dels ingredients d’aquesta història convertint-la en un mirall en el que molts lectors s’hi podran veure reflectits, no tant per els fets que envolten la protagonista, però sí per la construcció dels diferents personatges.

«Radiografia de noia amb tatuatge» és la reedició d’un títol publicat originalment el 2007 d’un dels autors més prolífics de la literatura catalana, Jordi Sierra i Fabra té en el seu haver més de 400 títols publicats, multipremiat a nivell internacional i amb dues fundacions pròpies: la “Fundació Jordi Sierra i Fabra” a Espanya i la  “Fundación Taller de Letras Jordi Sierra i Fabra” a Llatinoamèrica, ambdues creades amb la intenció de fomentar la lectura i estimular la creació literària, sobretot entre els joves.

«Llegir l’asserenava, feia que se submergís en una història que vivien altres persones. Reia, plorava, s’emocionava, sentia una vida diferent. Per això li agradava tant. La capacitat d’una bona novel·la per projectar les emocions pròpies a través de les vides d’altres persones era immensa.»

Una novel·la ideal per als joves, en la que l’autor deixa algunes pinzellades del seu gran amor envers les lletres que sens dubte, captivarà als seus nombrosos lectors.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada