dimecres, 20 de març del 2019

Aprenent a ser germans


El fibló
Autor: Sílvia Soler
Edició: Columna, 2019
Pàgines: 304
ISBN: 9788466424677
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 20,50€


​Quan la vaig conèixer, va ser com si una ventada m'obrís de cop totes les finestres de l'ànima.  


Avui us recomano una novel·la magnífica sobre el pas del temps, amb una arrencada que és, probablement, dels millors inicis d'una novel·la, i mantenint el seu tremp característic fins al final, l’autora ha creat una nova i deliciosa història que us recomano llegir acompanyada d'una copa de vi, preferiblement d'Alella.

Reconec que tinc especial debilitat per les novel·les de la Sílvia, no n’he llegit cap que no m’hagi colpit, emocionat o arribat dins el cor, sento que connecto de meravella amb els seus personatges, me’ls crec i els acompanyo en les seves històries, rient, patint i somiant amb ells. Em fascina l’habilitat que té per fer de les petites quotidianitats, un relat majestuós. La vida i el pas del temps és el protagonista d’aquesta història, que ens porta a Alella, que amb les seves vinyes i el seu sol mediterrani esdevé una de les joies d’aquest paradís anomenat Maresme.

L’ànima de les cases, les biblioteques personals i el tresor que amaguen els volums que la configuren, les sovint, difícil relacions entre germans, la solitud i els secrets que s’amaguen a totes les famílies. La vida que passa inexorablement. Fragments i frases tan característics de la Sílvia, que sap quins mots utilitzar per deixar-te sense alè a mitja pàgina. El fibló, és una gran novel·la que només us puc recomanar llegir, descobrir i assaborir.

Sílvia Soler (Figueres, 1961) va iniciar-se al món literari l’any 1985, després ha compaginat la seva vessant periodística amb l’escriptura de múltiples novel·les endinsant-se en estils i gèneres diversos, emocionant-nos, fent-nos riure i fins i tot, fent-nos pensar. Algunes de les seves obres més destacades són Petons de diumengeL’estiu que comença guardonada amb el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes, Un any i mig o Els vells amics. És una autora per la qual no puc negar sento especial debilitat, doncs us asseguro que les seves obres sempre estan farcides d’emocions i bona prosa que mereix la mirada reposada del lector.
Sílvia Cantos

1 comentari: